Meny
Ring oss på 031-68 19 22! Gilla oss på Facebook!

Din kundvagn är tom.

Tandhygienist

Utbildning:

För att bli tandhygienist genomgår man en 2-3 årig utbildning där man huvudsakligen läser om oral hälsa. Grundutbildningen är två år och därefter får man sin examen som tandhygienist och legitimation från Socialstyrelsen. Det tredje året på utbildningen läser man fördjupningsämnen.

Möjligheter:

Tandhygienister arbetar främst med munhälsa och förebyggande åtgärder. Du är inriktad på munhygien, tobaks och kostens påverkan på tänderna. Tandhygienisten genomför även patientbehandlingar i form av undersökningar, kostutredningar, röntgen och tandlossningsbehandling.

Arbetsgivare finner man både inom den offentliga och privata sektorn. Inom det offentliga är det huvudsakligen folktandvården samt sjukhus och inom det privata finner du privattandläkare och specialistkliniker. Dessutom finns det möjligheter att specialisera sig på att arbeta med barn.

Framtiden:

Framtidsutsikterna är goda, inte minst med tanke på att många kliniker börjar organisera sig annorlunda och överlåter mer och mer av undersökningarna till tandhygienister och låter tandläkarna sköta tandreglering, lagningar etc.

 

  Laddar...