Meny
Ring oss på 031-68 19 22! Gilla oss på Facebook!

Din kundvagn är tom.

Kurator / Socionom

Utbildning:

Utbildningen till socionom är 3.5 år och är en s k yrkesförberedande utbildning. Teorin på utbildningen består av bl a samhällsvetenskaplig grundkurs, juridik och psykologi. Därutöver väljer man speciella, valfria, fördjupningsämnen och genomför praktik. Det är också möjlighet att läsa ytterligare ett år och därigenom få en magisterexamen. Det är inte helt ovanligt att socionomer väljer att läsa vidare till psykoterapeuter. 

Möjligheter:

Socionomer träffar ofta människor när de genomgår svåra perioder i sitt liv. Genom att använda dina kunskaper om människor och sociala strukturer hjälper du dem till förändringar. I sjukvården, äldrevården och inom handikappomsorgen kan man t ex arbeta som kurator. Socionomer arbetar inte bara med att hantera svåra situationer utan också att förebygga sociala problem. Detta görs ofta i samarbete med olika myndigheter som t ex poliskåren.

Framtiden:

Framtidsutsikterna för socionomer är bra, med goda utsikter till jobb de kommande fe åren, särskilt om man är erfaren inom äldre- och handikappomsorgen.

 

  Laddar...